Info

Pirttipiika | Satu Huuskonen

Olen Satu Huuskonen Vesannolta eli Pirttipiika. Minulla on laitoshuoltajan ja yrittäjän ammattitutkinto ja päivähoitajan tutkinto sekä hygieniapassi. Olen käynyt myös talouskoulun.

Olen toiminut laitoshuoltajana vanhusten hoivakodissa ja hoitoapulaisena vuodeosastolla. Minulla on kokemusta siivoustyöstä, ruokahuollosta, perushoidosta ja asiakaspalvelusta. Muuta työkokemusta minulla on mm. lastenhoidosta ja myyntityöstä myymäläautossa. Kodin työt ovat tuttuja myös oman perheen kautta.

Kotisiivousyritykseni sai alkunsa halustani tehdä monipuolista työtä ja auttaa ihmisiä sekä pystyä itse paremmin vaikuttamaan työhöni.

Harrastan kävelemistä, luonnossa liikkumista, sarjojen ja elokuvien katsomista, kuntosalilla käymistä, lukemista ja neulomista.

Siivoan kotisi ammattitaidolla, huolellisesti ja hygieenisesti. Olen luotettava ja ahkera. Tuon imurin, siivousvälineet ja puhdistusaineet mukanani. Käyttämäni puhdistusaineet ovat kotimaisia ja ekologisia.


Pirttipiika - satumainen siivouspalvelu Vesannolla ja lähialueilla

Pirttipiika siivoaa kaikenikäisten ja -kuntoisten kaikenkokoisia ja -kuntoisia koteja, kaikenlaisista syistä, kertakäyntinä tai jatkuvalla sopimuksella haluamallasi käyntivälillä. Tätä siivousta kutsutaan ylläpitosiivoukseksi (viikkosiivous). Siivoan myös mökkejä ja teen muuttosiivousta sekä perussiivousta (suursiivous).

Pirttipiika tarjoaa siivouspalveluja myös yrityksille. Yrityssiivoukset tehdään yrityksen omilla puhdistusaineilla ja -välineillä, hygienian ja mahdollisten erikoisaineiden ja -välineiden vuoksi. Yrityssiivouksen ajankohta voidaan sopia ennen tai jälkeen yrityksesi aukioloajan.

Muita palveluja ovat mm. asiointipalvelu ja pyykkihuolto. Voin esim. käydä kaupassa ja tuoda ostokset, käydä apteekissa tai kirjastossa tai tuoda paketin postista. Siivouksen yhteydessä voin laittaa pyykkikoneen pesemään ja ripustaa pyykit kuivumaan tai viikata kuivat pyykit. Voin myös viedä läheisesi ulos nauttimaan kevätauringosta tai syksyn ruskasta, jos ulkona liikkumisessa on haastetta. 

Siivouksen voit ostaa itsellesi tai läheisellesi. Yksityisasiakkaat voivat hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen, joka on 60% vuonna 2024. Sosiaalihuollon tukipalveluna kotisiivouksen ja muiden siihen liittyvien palvelujen arvonlisävero on 0%. Arvonlisäverottoman palvelun voi saada, jos toimintakyky on alentunut esim. iän tai sairauden vuoksi. Palvelun tavoitteena on tukea kotona asumista ja parantaa elämänlaatua. Arvonlisäveroton palvelu saatavissa Vesannon, Tervon, Viitasaaren ja Rautalammin alueella. Myös alv 0% -palvelusta saa kotitalousvähennyksen.

Kotisiivouspalvelun tilaaminen

Yhteydenottosi jälkeen aloitamme sopimalla ilmaisen kartoituskäynnin, jossa sovitaan, mitä siivotaan, milloin siivotaan, kuinka usein siivotaan ja tarvitaanko muita palveluja (asiointia, ulkoilutusta, pyykkihuoltoa, yms.). Siivoukseen yhdellä kerralla tarvittavaan aikaan vaikuttaa mm. asunnon koko, siivouksen tiheys ja muut halutut palvelut. Siivouskertojen tiheyteen vaikuttaa mm. asukkaiden lukumäärä, lemmikit, lian laatu ja millaista puhtautta halutaan. Kirjaan sopimamme asiat muistiin siivoussopimukseen ja annan Sinulle kopion.

Siivouksen jälkeen jätän sinulle kuitin käytetystä ajasta ja puhtaan kodin!

Laskun siivouksesta toimitan postitse tai sähköpostitse sopimuksen mukaan.

Ohjeita ja vinkkejä

Siivouksen aikaan voit olla kotona tai poissa. Voit avata oven siivoojalle ja poistua esim. asioille tai lenkille. Parhaan hyödyn kotisiivouspalvelusta saat, kun käytät siivouksesta vapautuneen ajan johonkin Sinulle mieluisaan tekemiseen!

Voit itse olla päästämässä siivoojan sisään asuntoon tai avaimen voi myös luovuttaa siivoojalle etukäteen. Huolehdin kotisi avaimesta hyvin, säilytän sen lukkojen takana ja käytän tunnistamiseen vain numeroa, joten sitä ei voi suoraan yhdistää kohteeseen, mikäli se sattuisi päätymään vääriin käsiin. 

Lemmikkieläimet voivat olla kotona, mutta eivät saa häiritä siivousta. Lemmikit ovat myös aina omistajan vastuulla.

Asiakastiedot ovat tallessa sähköisessä järjestelmässä (paperiset mapissa lukkojen takana) eikä niitä luovuteta eteenpäin.

Epidemia-aikaan käytän tarpeen vaatiessa hengityssuojainta tai siivous suoritetaan poissa ollessasi tai Sinun oleskellessasi toisessa huoneessa. Tarttuvista sairauksista on hyvä ilmoittaa siivoojalle, niin voidaan siirtää siivouksen ajankohtaa eikä levitetä tauteja eteenpäin.

Tuon mukanani siivousvälineet ja puhdistusaineet. Toivon, että keittiöstä löytyy astianpesuharja ja vessasta vessaharja, niitä en hygieniasyistä voi kuljettaa mukanani!

Ennen siivoojan tuloa Sinun ei tarvitse stressata eikä siivota, mutta siivoojan työtä nopeuttaa, jos irtotavarat on kerätty pois. Pyyhkeet ja liinat voit laittaa pyykkiin jo etukäteen niin halutessasi ja etsiä puhtaat esille, niin laitan ne paikoilleen siivottuani.